Positiva upplevelser väcker positiva minnen

Ikväll har jag suttit och titta på foton i datorn. Det är intressant att se på bilder och samtidigt se vilka känslor bilderna väcker. Jag tycker inte om att se på bilder som inte förmedlar en positiv känsla. Men de bilder som faktiskt ger en positiv känsla är så fina att se. Och de flesta av bilderna i datorn förmedlar något positivt. Oftast fotar man kanske mest när allt känns bäst? Jag försöker undvika att rigga upp foton för fotots skull utan jag fotar istället för att ha som minne för livet. En tid hade vi bara närbilder i vår dator, bilder av människor som ser rakt in i kameran och ler och bilder utan liv och händelser. Idag fyller jag hellre datorn med halvdåliga bilder av händelser och upplevelser som har ett värde i framtiden. Där det syns vad som händer i bilden, där bilden är äkta och bilden kan förmedla något värdefullt.

Ikväll sökte jag medvetet vinterbilder. Jag insåg att jag inte har fotat så mycket vinterbilder. Jag insåg också att i perioder har det kunna gå veckor utan ett vettigt foto av något. Men några fina bilder hittade jag iallafall. Som bilden där jag och sonen sitter under ett duntäcke i skogen en tidig vårvintermorgon och försöker få se på orrar. Ja vi hade duntäcke med oss till skogen. Eller bilden när sonen vurpar i backen i Kokelv en påsk för något år sedan. Vi hittade bilder från när vi skidade på Esse å och för att se strömstaren och förhoppningsvis se något utterspår. Och bilder från när vi skrinnat på spegelblanka istäckta sjöar.

Så här inför november mörker och slask kan vi blicka framåt mot januari-april. Då solen börjar återvända och snön i kombination med solen bjuder på otroligt fina möjligheter för turer ute i naturen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s