Naturparkour

Igårkväll var jag med på en intressant kortkurs i Naturparkour som FSI -finlands svenska idrott ordnade vid Botniahallen i Korsholm. Vi fick lära oss några enkla övningar som kullerbytta,  hopp, balansövningar m.m. Vi fick också lära oss att göra korta parkour banor i skogen. Sedan hade vi en del övningar och rörelser som egentligen inte hör till parkour men som tips och idéer för oss som jobbar med barn.
Tyvärr har dagens barn i Finland sämre motorik och fysisk förmåga än förr. Det här kan vi föräldrar och vi som jobbar med barn kämpa för att ändra. Tillåt barnen att klättra, kliva, hoppa, balansera, krypa, springa och uppmuntra till rörelse. Vi behöver inte sträva till att bli elitidrottare. Men barn behöver röra på sig mera än de gör idag.
En superbra kurs och trevligt att träffa på nya och redan bekanta människor. Roligt att igen få träffa på människor som man tidigare träffat på liknande kurser.

image

image

image

image

image

image

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s