Geocaching nystart

Vårt intresse för geocaching är inte brinnande direkt. Det blir inte av. Många gånger vet jag att jag befinner mig på en plats där det finns en geocache gömd, men pga omgivningens reaktioner och förlöjligande kommentarer har jag undvikt att söka den just där och då. Att söka geocacher i urban miljö är inte heller vår favorit. Jag tycker att det är lite pinsamt att stå mitt i stan eller någon offentlig plats och mygla och försöka leta utan att upptäckas men ändå väcka uppmärksamhet med att man står där med mobilen i högsta hugg och går fram å tillbaka.
Under påsken försökte vi väcka nytt liv i vår geocaching. Barnen, som numera har egna smarttelefoner, fick egna geocaching konton och en app nerladdat i telefonen. Det gick inte smärtfritt,  tekniken var inte på vår sida den dagen och efter mycket irritation, omvägar och test av olika appar så fick vi det att fungera.
Annandag påsk åkte vi iväg mot Terjärv. Där visste vi att det skulle finnas en vandringsled med geocacher med några hundra meters mellanrum. Vi loggade 10 st och fick samtidigt nästan 4 km skogsvandring. Senare under kvällen åkte barnen och jag för att logga de geocacher som finns i byarna här runtomkring.
Får se om intresset för geocaching hos oss ökar eller om det rinner ut i sanden igen. En trevlig dag hade vi och mycket familjetid fast vi använde media och mobiler hela dan.

image

image

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s