En vinternatt i skogen med lillasyster

När min yngsta syster kom ”hem-hem” över påsken kom vi på, hon å jag, att vi skulle försöka oss på att övernatta i skogen. I morse vaknade vi lagom pigga, mindre utvilade och småfrusna vid storträsket i Larsmo. Nu kan vi kruxa av: sova ute i lavu i vinterföre. Upplevelsen då? Det är smidigare och trevligare att sova ute från maj-september. Men vi blev en upplevelse rikare och jag kommer nog att testa flera gånger.
Vi hade dubbla sovsäckar. Vintersovsäck med en tunn sommarsovsäck inuti. Jag frös om fötterna nästan hela natten. Övriga kroppen hade lagom varmt. Näsan blev förstås kall. Temperaturen låg någonstans runt -8 grader. På kvällen fick vi uppleva fullmåne och stjärnklar himmel. Berguven hördes också under kvällen men annars var det lugnt och stilla.
Vi hade varmt vatten färdigt i termos och fick enkelt i oss varm dricka från morgonen. En halvfrusen smörgås med varm oboy som frukost smakade gott i lavun. Labradoren Luna höll oss sällskap. Hon sov gott bredvid mig. En gång mitt i natten försökte hon ta sig upp och ut, men sen låg hon snällt på sin filt.
image

image

image

image

image

image

image

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s