Test av skidpulka

När man fixat en skidpulka åt sig måste man ju absolut få testa den. Om man tycker att en fjellpulken är för dyr kan man ju fixa en åt sig lite billigare istället. Min man och hans kusin hittade en lämplig ritning och sen satte de igång att bygga varsin pulka åt sig. Igår blev vår klar för testning. Som vädret ser ut nu gäller det att testa så länge vi har snö kvar. Vi skrattade lite när vi packade lite kaffe och bullar i stora pulkan, men pulkan blev testad några km iallafall. Lite justering på längden på dragrören/aisuna/skackel (namn?) behövs ännu. Kostnaden för pulkan blev 1/4 del av priset på en riktig skidpulka. Materialet är en del nytt, en del rester, en del gammalt, en del fått nytt användningsområde m.m. Lite som man tager vad man haver.

Utflyktsmålet blev en stor sten i Kiisk. Konstigt nog har jag aldrig besökt stenen tidigare. Stenen är så stor att det växer träd på den. Där upp satt vi och pausade. Något djur (uttern?) hade tydligen också pausat på stenen eftersom vi hittade fiskrester där uppe. Med oss hade vi barnens kompisar.

Jag skidade med mina nygamla träskidor för andra och sista gången. Tyvärr gick ena skidan av redan efter 200 meter. Men,men… Det blir att fortsätta terrängskida med mina vanliga skidor då igen.

Som syns så hade vi ingen sol som sken och lyste upp. Lite grått och dystert och ljusfattigt… Till våren vill jag igen besöka stenen för att se hur det ser ut där då.
image

image

image

image

image

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s