Skidtur på Esse å

Vilket härligt vinterväder vi fick idag. Efter veckans plusgrader och regn kom lördagen med vit snö på marken, solsken och några minus grader. En perfekt dag för en skidtur längs Esse å med familjen. Vi for ut på spårjakt. Vi hoppades få se spår av uttern i nysnön och att få se strömstaren i de öppna vattendragen i ån. Vi såg inga utterspår, men strömstaren fick vi se skymten av vid Sävistråka. Vi såg också spår efter en ekorre. Vi skidade riktigt i kanten av ån. Totalt skidade vi 5 km. Riktigt lagom längd i sällskap med barnen.

Labradoren Luna fick ibland, till barnens glädje, agera draghund. De fick åka fort fort när hon drog dem.

Vi hade med oss kebabhamburgare som lunchmat. Ett perfekt alternativ till gillkorven. Ingen av oss gillar grillkorv så vi har fått söka andra alternativ till snabbmat ute i naturen. Kebabköttet värms behändigt i trangians stekpanna och brödet går att värma i trangia eller över en eld. Varm saft/oboy och kaffe är nästan obligatorisk i vinterväskan.

b1b2b3b4b5

b6

Barnen har egna träkåsor snickrade av farmors bror. 

b7

Tåg. Hunden som drar pappa som drar barnen… 

b8b9b10

b11

Snö går bra att diska koppen med.

b12b13

b14

Ett besök till Bockabron rekommenderas om ni inte besökt stället. 

b15

Perfekt storlek på rinkan. Min fjällräven abisko 55w. Den använder vi ofta på dagturer. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s