På fjälltur i Österbotten

För några veckor sedan hade vi sällskap på tälttur, eller ”fjälltur” som en av mina oslosystrar ville kalla det. (Ja vad skall man egentligen kalla det när man tältar i skogen i platta Österbotten?) Vi hade förmånen att ha sällskap av (en del av) min familj. Några kom bara för en stund av gemenskap på kvällen medan 3 av mina systrar stannade över natten. 6 vuxna och 6 barn övernattade i 3 tält. En riktigt skön känsla när man har fint sällskap. Vädret var inte det bästa, kallt, blåsigt och småregnigt med sol däremellan. Men den här sommaren har ju inte bjudit på så mycket annat så man får ta vädret som det är.

Vi passade på att njuta lite extra när vi fick umgås med mina syskon som annars bor alldeles för långt borta. Fäboda blev målet. Vi hade tänkt oss Köpmanholmen, men vi insåg att det är lättare för icke övernattande sällskap att ta sig ut till Fäboda än att komma över till Köpmanholmen.

Jag testade för övrigt att fixa till en kladdkaka i apelsinskal och jag kan bara konstatera att ni inte behöver testa… 🙂 det blidde till ingenting om vi säger så. Och för första gången sov jag relativt gott i tältet. I och med att vi bara gick ca 1 km från bilen passade jag på att ta med en liten kudde och det gjorde susen. Numera äger alla i familjen en egen campingdyna, jag fyndade på rea i Kokkola.

Luna fixade andra tältnatten relativt bra. Hon skulle ut och uträtta sina behov på morgonnatten. Lite rädd får man vara att hon skall trycka hål i liggunderlagen med sina vassa klor.

20150704_224758

Vem behöver en egen sommarstuga?

20150704_234341 20150704_231632 20150704_224840

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s