Kladdkaka i skogen

Jag har flera gånger sett recept på hur man bakar/gräddar kladdig chokladkaka i skogen. Ännu har jag inte testat. Det kommer säkert en dag då jag hinner testa det också. I en av mina favorit böcker Fjällmat finns recept och tips på hur man kan grädda kakor, bullar, pizza m.m. på trangia. På nätsidor har jag också hittat beskrivning på hur man kan grädda en kaka i en urgröpt apelsin.

Häromdagen när jag fuskbakade en toscakaka kom jag på att det borde vara perfekt att ta med till skogen. Bara att packa ner en påse toscakakpulver (hittas i de flesta mataffärer), lite kakao, vatten och lite flytande margarin. Sen blandar man ihop det först när det skall användas och gräddar i apelsinskal över eller i elden (ja man måste ju orka bära en apelsin eller två till skogen också).

Det här skall jag testa nångång vid tillfälle. Det lär ju visa sig om det lyckas. Säg gärna till om du testat innan. Man kan ju också göra egen vanlig kladdkakedeg och ta med, men då är det genast lite kladdrisk. Vem vill ha utspilld chokladdeg i väskan?

20150630_092951

Fjällmat, receptbok för vandrare och andra som lever utan färskvaror och kylskåp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s