Nytt tält

20150620_211859Under våren tittade vi mycket på olika tält. Vi kollade på bäst i test statistik och läste fakta på olika forum. Det var maken som höll koll.

Kraven vi hade på tältet var:

-4 personer (det är ännu några år innan barnen sover i eget tält)

-Stor absid (förtält) med möjlighet att koka mat i.

-Låg vikt.

-En acceptabel prisklass

Sist och slutligen fastnade vi (läs Han) för ett Helsport tält. Ett tunneltält för 4 personer, väger 3.8 kg och har en stor absid med hög takhöjd.

Nu har vi testat tältet 2 nätter. Första gången sov mansfolket i familjen i tältet och andra gången sov vi hela familjen.

Tältet verkar helt ok. Takhöjden och rymligheten är lyx i jämförelse med våra tidigare tält. Ventilationen är också i lyxklass i förhållande till det vi tidigare upplevt. Med 2 vuxna, 2 barn, 1st hund  och en regnig natt kändes luften helt okej på morgonen.

Men vi har ett stort Men med tältet. Redan vid andra användningen gick en söm sönder. Ett knäppe, som fäster innertältet med yttertältet, lossnade och vid närmare granskning syns det att det inte var ordentligt fastsytt från början. Tältet går att använda trots skadan men med en extra tältpinne. Men det är ju surt på ett nytt tält. Vi har reklamerat tältet till inköpsstället och vi får vänta och se vad de säger.

Tält i regn

Tält i regn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s