Gårdagens regn och förkylning

Regnet som kom igår.

Regnet som kom igår.

Jag har länge önskat mig en regnmätare. I lördags ramlade jag över en för hela 2,50€  och kunde inte låta den vara kvar i butiken. Det är otroligt intressant att följa med väder och vind. Jag har också tänkt fixa en regnmätare till jobbet, egentligen är det bara att laga en med hjälp av en tom pantflaska. En sak som också fascinerar mig varje vår är ljuset och ljusets ljushet. En dag i slutet av december kan vara ljusare än en dag i februari. Jag vill ta reda på mera om ljuset och på vilket sätt man själv kan mäta ljuset

Annars har det varit lugnt på friluftsfronten hemma hos oss. Jag drabbades av en envis och rejäl förkylning genast efter norge resan och har inte varit helt kry, samtidigt har vi mycket på gång just nu och all tid går åt till annat. Så nu känns det som att våren håller på att springa ifrån oss. Som jag skrev tidigare om att ha stora planer som inte blir av:  det blev ingen vårvintertältning eller flera orrspel för oss i år och ännu väntar alla vandringar på oss. Som tur är har vi ännu maj månad framför oss och hela långa sommaren. Min man har i alla fall hunnit på ett kajakäventyr i Bäckbybäcken och en cykeltur på Utterleden.

Ett nytt tält har vi iallafall införskaffat som vi hoppas på att snart kunna testa. Barnen har också fått nya liggunderlag i vinter så nu kan vi alla sova bekvämt på luftfyllda madrasser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s