Geocaching

Många har säkert läst och hört om geocaching. Första gången vi kom i kontakt med geocaching var våren 2012 genom ett reportage i Katternö tidningen. Vår första cache som vi hittade var i Nådjärv. Hemma brukar vi säga att vi söker skatter.

Vi är inte aktiva geocachare. Under gårdagen kom vi upp till hela 100 st hittade cacher. Vi passade på att ta några igår när vi hade tid och lust. Senast vi plockade några skatter var för ett år sen. Jag fick lite mersmak för att leta skatter igen så förhoppningsvis blir det lite fler än i år.

Geocaching är ett bra sätt att göra något gemensamt hela familjen. Det passar allt från små barn till åldringar. Hos oss har det blivit en grej som aktiverat nästan hela min stora familj. Inom familjen är det troligen mina föräldrar som leder i antalet hittade cacher. De har i detta nu 1292 st hittade cacher.

Det finns otaliga geocacher här hemma runt knutarna och de flesta vandringsleder har sina skatter gömda här och var och på varje vindskydd/rastplats får du nästan vara säker på att en skatt är gömd.

Vi har undvikit att ta skatterna i stan. Vi har upplevt det pinsamt och lite jobbigt att söka mitt i centrum. Fast det är troligen bara en vanesak. I detta nu finns över 2,5 miljoner geocacher världen över. Var du än befinner dig kan du leta efter cacher. Samtidigt som du letar cacher ser du området ur en helt annan synvinkel.

Det är inte dyrt att hålla på med geocaching. Det enda du behöver är en smarttelefon. Bara att ladda ner programmet, registrera dig och börja geocacha. På Geocachings egen websida kan du läsa mera och registrera dig.

Geocaching går ut på att du med hjälp av gps(smarttelefon har inbyggd) söker efter en liten burk/grej. I varje burk finns en lapp där du skriver ditt namn och gömmer burken på exakt samma ställe tillbaka så att nästa kan hitta den. Burken(det behöver inte alltid vara en burk) kan vara allt från pyttesmå burkar till större lådor.

Olika typer av Geocacher:

20150411_141338[1] 20150411_142017[1] 20150411_140739[1]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s