Kokelv påsken 2015

Den senaste veckan har vi spenderat i Kokelv tillsammans med 3 av mina 6 systrar. Vi har umgåtts, ätit gott, varit på utfärder, latat oss och annars bara haft det bra. Barnen har lekt nonstop med sina jämngamla kusiner.

Dag 1 var vi på skidutfärd med barnen. Vi skidade inte långt, men redan att komma sig upp lite i fjällen med skidor utan något riktigt fäste under var en utmaning i sig. Vädret var inte det bästa, mulet och småregnigt.
kokelv3kokelv1 kokelv2 kokelv4

Dag 2 var vi ut på stranden. Barnen sysselsatte sig med att kasta stenar och leka på strandkanten. Naturligtvis hade vi med oss dricka och choklad…

kokelv5 kokelv6 kokelv7Vädret var inte det bästa under veckan, men en liten skidtur på tumis upp i fjället vågade vi oss på i alla fall. Mulet och småregnigt, men varmt ändå.
kokelv8En dag värmde vi upp ”badestampen” vid Kokelv Sjöhus. Tyvärr hann vi vuxna aldrig bada. Under tiden vi värmde stampen hittade barnen fin fina havsdjur i ett nät på havsbotten. Levande små krabbor och en pytteliten sjöstjärna inuti en blåmussla. Eremitkrabban(namn?) var nog finast av dem alla. Den gömde sig i sitt skal och förflyttade sig snabbt iväg.kokelv9

Vi åkte på skotertur längs med älven med hela gänget. Solen orkade visa sig några minuter. Jag valde att skida hem sedan. Tyvärr överraskades jag av kraftigt snöfall med tung blötsnö så jag blev upphämtad med bil av min snälla man som tyckte synd om mig…
kokelv10Sista dagen kom solen äntligen. Och med kort varsel packade vi matsäck och åkte upp i fjällen med skotrar. Solen gassade från en klarblå himmel och det var nästan vindstilla. kokelv11 kokelv12 kokelv13 kokelv14Under tiden i Kokelv bodde vi hos en av min systrar. Jag råkar ha förmånen att två av mina systrar är bosatta på detta underbara ställe. Vi tackar för husrum och sällskapet och återkommer till sommaren då vi skall fjällvandra.

För den som undrar: Kokelv är en (pytte)liten by vid ishavet i Nord Norge. Kokelv ligger ca 130 km från Alta och 140 km från Nordkap. (enligt Google maps). För vår del ligger Kokelv 1040 km rakt norröver…

2 reaktioner på ”Kokelv påsken 2015

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s