Beslutsångest vid klädköp

Jag lider av beslutsångest. Speciellt när det gäller att köpa saker. Egentligen är jag otroligt ”kniido” (eller ekonomisk? Gränsen är ju hårfin). Vårens viktigaste inköp är jacka åt dottern och skor åt sonen.

Mina krav på dotterns jacka: Vattentät (minst 5000 mm, gärna mycket mera), bra andningsförmåga, löstagbar huva, relativt lång i ryggslutet, fickor, bra ärmslut och bra kvalitet. Utseendet är inte så viktigt, men i de flesta fall brukar det gå hand i hand med de krav jag redan har på jackan. Budgeten ligger på typ 80€. Tyvärr ligger de bästa jackorna på en prisklass runt 120€. För andra kanske budgeten på 80€ är alldeles för hög, men med tanke på att jag får betala 40-70€ för en vanligt tygjacka så lägger jag hellre några tior till för att få en ordentlig jacka som tål regn och vind. Jag räknar med att dottern kan ha jackan i minst 2 år. Om jag dessutom hittar och väljer en jacka i mera unisex stil så kan sonen förhoppningsvis ärva jackan sen. Dock har det ännu inte skett att en jacka skulle gå att ärva vidare hos oss. Helst brukar jag ju köpa ytterkläder på rea året innan, men av någon konstig anledning blev dottern utan jacka i höstas.

Ett av problemen nu är att det inte går att handla lokalt. Jag var just en sväng till Jeppis och den enda kvalitetsjackan jag hittade var en orange Didriksson jacka för 99.90€, så den fick snällt stanna i butiken ännu då den tyvärr inte uppfyllde de krav jag hade. Då är det bara nätshopping som gäller. Polarn och Pyret, Isbjörn of Sweden, stormberg, helly hansen, reima osv. det finns ju otaliga märken. Men när man nätshoppar är det lite som att köpa grisen i säcken, du vet aldrig riktigt vad du får innan produkten är hemma.

Skorna då: Sonen behöver nya vristhöga skor som går att vandra i. Inte joggingskor utan lite högre modell (typ höst och vår) med tarra eller snören och de behöver vara vattenavvisande typ goretex modell. Vanliga salomon, viking eller något annat skulle gå fint. Tyvärr gäller samma sak med skorna som med jackan. Det går inte att köpa lokalt, då får jag inte produkten jag söker efter. Jag måste beställa över nätet och då vet jag inte riktigt om jag får rätt storlek, rätt passform osv. Inte konstigt att man får lite beslutsångest…

Och för den som undrar. Mina barn får sällan nya kläder. När de får något så behöver de det verkligen och då köper jag det som de just då behöver. Skolkläder och vardagskläder köps oftast på loppis, både vanliga loppisar och facebook loppisar. På det sättet finansierar vi deras dyrare ytterkläder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s