Cykeln avdammad

Skidsäsongen varade tyvärr inte så länge den här vintern heller. Jag hade lagt upp ett mål åt mig som jag absolut inte uppnått ännu, men vädret de senaste veckorna har ju tyvärr inte varit det bästa ur skidperspektiv . Plusväder, regn och vind har inte lockat mig ut i skidspåret. Till all lycka har vägarna istället smält fram och nu går det bra att cykla istället.

Den här veckan har vi inlett cykelsäsongen hos oss. Sonen fick en ny cykel i veckan och det sporrade oss andra att ta fram cyklarna. Mitt saldo är 4 cykelturer på 4 dagar, varav två turer idag.

2015-03-01 20.10.44

Isiga sidovägar. Det gäller att hålla tungan rätt i mun.

Första cykelturen idag var en familjetur. Vi testade både att cykla på bar asfalt, grusvägar och ishala skogsvägar. Vi fick nog gå en del med cykeln då vi inte har dubbdäck på cyklarna. Sonen cyklade omkull hur många gånger som helst, men som tur är har barn en tendens att landa mjukare än vi vuxna. Vi fick höra fågelsång och hittade till och med en larv som förirrat sig mitt på vägen. Plötsligt låg den bara där precis mitt på den ishala vägen. Skönt med vårtecken i luften.

20150301_112428

Sonens nya cykel. Den gamla ärvda blev lite för opålitlig.

20150301_112416

Kul med vårtecken.

20150301_112337

En söt liten larv som förirrat sig mitt på vägen.

Andra cykelturen för idag var en mera fartfylld vuxentur på bar asfalt. Små grusvägar är nog ännu för isiga och hala att cykla på utan dubbdäck. Så vi får hålla oss till godo med asfaltvägar några veckor ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s