Skida

För mig har ordet skida betytt: blodsmak i munnen, kallt, tungt, svettigt, eländigt jobbigt…

För något år sedan började jag drömma om att prova skida igen. Jag slutade skida efter lågstadiet och med barndomens skidupplevelser i bagaget har det inte varit högst upp på prioriteringslistan köpa skidor. Men förra vintern skämde jag bort mig själv och köpte ny skidutrustning till mig. Tyvärr blev ju förra vintern snöfattig som alla kanske minns så skidorna förblev oskidade.

Äntligen har snön kommit och jag har fått testa mina skidor. 18 km visar saldot för den här veckan och vet ni vad? Jag njuter av att skida. Känslan av att få vara ute i naturen och samtidigt få röra på kroppen. Det är en härlig känsla. 18 km är en löjligt liten summa, men det är 18 km mer än saldot de senaste 15 åren tillsammans….

På juldagen skidade jag och min man till stortallen, 11 km tur retur. I ett fantastiskt vinterlandskap. Mörkt, tyst, stjärnklart, mycket snö och -12 grader. Jag har definitivt ingen skön stil på skidandet och tekniken är nog inget att visa för världen. Men vem bryr sig?

Stortallslådan, lika lång väg tillbaka.

Stortallslådan, lika lång väg tillbaka.

 

För några dagar sedan åkte vi hela familjen iväg i skidspåret med varm choklad, varm saft, kaffe och bullar i ryggsäcken. 4 km blev saldot då. Ingen prestation, enbart njutning och familjetid.20141221_143345 20141221_142245 20141221_142240

Jag önskar att alla andra som tycker att skidåkning är tungt och jobbigt skulle våga prova på att testa igen i vuxen ålder. Våga ge det en chans. Glöm allt tävling, glöm blodsmaken. Åk ut och skida för skidandets skull. Njut av naturen, njut av att vara ute.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s