Skidkul

Äntligen, äntligen är det vitt på marken. Det är inte många centimetrar med snö och det är  just och just minus grader. Men det är så ljuvligt.

Förra vintern blev inte den skidvinter vi hade önskat. Dottern spände på sig skidorna en gång och sonen noll gånger. Det var saldot för vintern 2013-2014. Tidigare var jag noggrann med att det skulle finnas tillräckligt med snö för att vi skulle dra fram skidorna. Det går ju inte att undvika repor under skidorna när grus sticker  fram under snön. Men i år väntade vi inte på tillräckligt med snö.

Igårkväll sökte vi fram barnen skidor och för små skidskor och oj vad de skidade. De skidade runt, runt, runt på gårdsplanen, infarten, gräsmattan och överallt. Och vad de hade roligt. ”Det här är den bästa dagen hittills på vintern” utbrast dottern glatt. De testade att skejtskida och övade utförsåkning nerför grässlänten på infarten. Och jovisst skidade de på stenar och grus ibland, men glädjen i skidandet var värt det…

Nu hoppas vi på mera snö så vi vuxna kan ta fram våra nya, så gott som oanvända skidor som vi införskaffade i december i fjol. Vi hade tänkt satsa på att skida mycket förra vintern, men tyvärr ville vädret annorlunda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s