En utesöndag

Igår spenderade vi 3 timmar ute i skogen. Vi grillade mat över öppen eld. För vår del blev det uppvärmda lammlägg (tillagade i ugn över natten, möra och ofantligt goda) och nygräddade våfflor. Vi hade bara med oss pulverkaffe den här gången och igen fick vi inse att nej, det skall vara riktigt kaffe, även i skogen. Ingen fazers blå fanns i väskan och än en gång kunde jag konstatera att det måste finnas choklad i väskan när man är ute i skogen.

IMG_2694

Våffelstekning och uppvärmning av lammlägg.

20141123_132345

20141123_132335_1

Lammlägg

IMG_2695

Nygräddade våfflor smakar utmärkt i skogen.

Vuxna umgicks och barnen lekte med kompisarna. 3 timmar går fort när man har roligt. Inget tv-spel, inget mobilspel, inga filmer, bara gemenskap, utelek och samvaro. Kan man erbjuda sina barn en mera avslappnad och fri tillvaro? Vi hade sällskap av 4 andra familjer. Den minsta i sällskapet var 2 år och hen klarade bra 3 h utevistelse. Vi åkte inte till något speciellt grillställe utan vi åkte in på en skogsväg och körde till vägens slut där vi visste att det fanns möjlighet att lägga upp öppen eld. Tyst var det (eller skulle ha varit om vi hade pratat och skrattat mindre:-)) och ingen hade ”vägarna förbi”.

IMG_2706

Varm svartvinbärssaft.

Vädret var var det nu var, typiskt novemberväder? Mulet +-0 grader och ett tunt snölager på marken. Barnens kläder var våta och smutsiga och de åkte för ovanlighetens skull rakt i tvättmaskinen. Efter allt trädklättrande och krypande i mossa var kläderna inte direkt skolrepresentativa. I normala fall undviker jag att tvätta ytterkläderna för ofta. När de väl tvättas är det mer en nog nödvändigt. Är de riktigt leriga och smutsiga brukar jag nöja mig med att duscha av dem.

IMG_2707

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s