Öja vandringsled

Igår packade vi oss i bilen och körde iväg till Öja för att gå på vandring där med några av makens syskon. Vi valde att ta barnen med och gå en kortare sträcka än övriga sällskapet. Vi förde vår bil till ett ställe där leden korsade vägen för att lätta kunna ”stiga av” leden vid lagom lång promenad.

Öja vandringsled var helt ny för oss. Vi hittade en halvdålig karta på nätet och visste ungefär var vi kunde starta och sluta. Vi hade ingen papperskarta utan var utelämnade åt den dåliga nätkartan.

Vi kom oss iväg strax efter 10. Det var relativt långt att gå på vägen till först och det är det sämsta för våra barn, de vill inte gå längs vägar. Då blir det tråkigt och tungt. Så fort vi kom in i skogen började de springa i förväg och ha roligt. Vi hade tänkt pausa och grilla längs med vägen, men vi hittade inget pausställe och absolut inget ställe att grilla på. Vi kom fram till bilen efter ca 5 km. Vi valde att gå vidare en bit i skogen till ett ställe där kunde pausa och äta vår medhavda matsäck. Tyvärr saknades det eldmöjligheter där också.

Där vi började var leden dåligt utmärkt, dålig info dåligt med pausställen. Jag pratade senare med min brors fru och hon sa att leden är finare i andra delen av byn. Tydligen gjorde vi fel val och borde ha börjat i andra ändan än vad vi gjorde. Det var ju tråkigt att märka senare, vårt sällskap gick vidare en lång väg runt och de fick uppleva finare vyer och landskap.

I jämförelse med Pedersöres Utterled så var den här inte så bra upplevelse. Hellre går jag flera gånger på Utterleden, där vet jag att det finns fina pausställen med jämna mellanrum. Utterleden är också väl utmärkt och har fin skyltning. Ännu har vi halva Utterleden att gå med barnen, det blir nog vinterns utmaning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s