Ähtäri zoo

Hela familjen fick en ledig fredag på höstlov. Vi funderade på vad vi skulle göra av dagen och vi kom på att besöka Ähtäri djurpark. Vi var osäkra på om de hade öppet men deras hemsida visade att de hade öppet och dessutom extra program på just höstlovet. Det är över två år sedan vi besökte stället sist och vi blev positivt överraskade. Hela parken hade fått en ansiktslyftning och speciellt entren såg lockande ut.

Djuren vid ähtäri är ju mest vanliga finska djur förutom några mer exotiska. Djuren var aktiva, pigga och i full gång.

20141017_112352

Järv som leker med is.

I järvens inhägnad lektes det med isbitar. Snöleoparden låg bara och beundrade världen från sin koja. Den visade bara sitt huvud åt oss.

20141017_120511

Lo hannen väntar på att få sin mat. Tjejerna i inhägnaden bredvid har redan fått sin mat.

I Lons bur var det matdags och vi fick se djurskötaren gå in med stora köttbitar till dem. Samtidigt berättade skötaren lite om lon.

Bävern låg och sov i sin lya, men uttrarna var i full gång och hade uppvisning åt oss.

Vi grillade piroger till lunch med älgar som grannar. Mysigt så. Vi gick vidare och fick se vargarna som just fått mat. De gick runt med stora köttbitar i munnen. En del av maten försökte de gräva ner och gömma. En massa kråkor och skator kalasade också på vargarnas mat.

20141017_130101

Björnarna var ännu lekfull men långsam och tjock. Pälsen såg alldeles ullig och skön ut. Precis som en teddybjörn. Kanske man ändå skulle bli lite skraj av att möte med den i skogen?

20141017_131331

Nu har vi besökt Ähtäri djurpark på våren (maj), mitt i sommaren och så hösten. Den bästa årstiden har varit hösten. Idag fick vi se djuren aktiva. Mitt i sommaren är de slöa och ligger i skuggan och trycker. På våren är de också rätt aktiva, men inte alls som de var nu. Besöksmässigt var det mest folk idag än det har varit vid tidigare besök, nu det var massor med folk. Kiosken på mitten var inte öppen under vintersäsong, men vi hade matsäck med, vilket andra också hade så det blev lite trångt vid grillen. Vi hade ställt oss med varma kläder så vi behövde inte frysa under dagen. Värre var det med andra som kom i jeans, högklackat och utan mössa å vantar.

Till vår glädje märkte vi att de har en ny klätterbana vid ähtäri zoo: Flow park. Tänk att vi har missat det!? Det blir nästa sommars äventyr. Perfekt att träna höjdskräcken på. Åldersgräns är 7 år och uppåt så det blir perfekt som familjeutmaning nästa år. Och kanske kunde man åka dit med ett gäng damer för att utmana oss lite…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s