Ordning och reda

Fick tips av systeryster att skriva ett inlägg om att hålla ordning på sina ut på tur grejer. Som jag skriv i ett tidigare inlägg hade vi förr ofta kaos när vi skulle iväg. Vart eftersom har vi utvecklat ett mera fungerande system där vi inte behöver stressa och ha kaos när vi vill gå ut med kort varsel. De som känner mig vet att jag inte är den mest ordningsamma människa, men med utegrejerna har vi ordning. I vårt klädskåp i sovrummet förvarar vi sovsäckar, ryggsäckar, liggunderlag m.m. I en kökslåda finns alla saker som hör till utematlagning bortsett från trangia som förvaras i en låda på skåpet i farstun. Skor och alla utekläder finns också i skåpet i farstun. Fast helt vattentätt är det inte, den här veckan skulle vi testa spritkök, men igen visste riktigt om vi hade sprit hemma och var i såfall. Vi har ju använt gas i trangia en tid nu. Förra gången vi skulle lägga på oss vandringskängor och hade lite bråttom upptäckte vi att de var snörlösa sedan förra skovården, när man har bråttom är det inte roligt att börja snöra skor…

När vi packar gör vi så att frun i huset drar fram alla saker ur skåpen och lägger allt i en hög på golvet. Maten packas i en hög på köksbordet och makens uppgift är att packa allt på sin plats i väskorna. Barnen söker så länge fram sina kläder och packar reservkläder i sina väskor. Ett system som fungerar bra hos oss just nu. Skall vi på en övernattning skriver vi alltid en packlista och checkar av för att se att vi har fått allt med oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s