När det inte blir som man tänkt

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så blir det inte alltid perfekt.

Den första tiden när vi skulle iväg ut i skog och mark, blev det ofta stressigt och smågnabb. Alla sprang om varandra och ingen hade kontroll. Vart eftersom har vi lärt oss hur vi skall göra för att komma oss ut, utan att behöva gräla på varandra. De senaste gångerna har vi packat med humöret på topp. Numera vet alla för det mesta sin uppgift och alla (läs jag! ;-)) litar på att andra gör sin uppgift på första uppmaningen.

Visst finns det gånger då utfärderna inte har blivit så lyckade. Som den gången vi skulle äta kvällsmål vid Arbetsplatsberget och samtidigt ligga på isen och se på stjärnorna. Det var -15 grader när vi åkte iväg, alldeles för sent när barnen egentligen borde börja ställas i säng. När vi väl var framme hade vi glömt att ta med oss liggunderlag och något att grilla med/på. Det lockar inte att lägga sig ner rakt på isen i -15 grader utan liggunderlag. Och i -15grader brinner elden dåligt, alltså blev den inte tillräckligt varm för att kunna grilla piroger på. Så vi startade trangia, och vi hade bara gas med. Gas och trangia i minusgrader är ingen bra kombination, det vet vi nu… Efter en halvtimme hade vi fått nog, åkte hem, frusna och kalla med inte värdens positivaste minne av vintermörkergrillning. Men det kommer ju nya vintrar och nya kvällar att ligga och se på stjärnorna.

Eller den gången vi skulle med min mamma och pappa på geocatching i kronoby. Vi skulle börja med att grilla mat till oss för att sen orka gå 5km. Väl framme i skogen märkte vi att vi glömt både kniv och tändstickor. Hur tänkte vi då? Som tur var hade vårt sällskap inte startat hemifrån än, så vi kunde beställa tändare med dem.

När barnen var mindre började de frysa fort, jag och frusna barn är ingen bra kombination. Men nu tycker jag att vi har hittat bra kläder och kommit på hur de skall kläs för att inte frysa så fort. Det är tårna som får för kallt. Så det är en av kommande utmaningar, att lära mig att inte bli irriterade på kalla tår… 🙂 Det är frågan om det inte skulle löna sig att investera i de där små påsarna (som man kan köpa i olika butiker) som lär ska kunna värma fötter och händer i några timmar.

En reaktion på ”När det inte blir som man tänkt

  1. Vi hadde samma erfarenhet senaste vinter. Vi hadđe med oss en hel säck ved, en bunt tändstickor och några tändbriketter. Det var som mörkast på vintern och kall vind. Hur vi än försökte så fick vi inte tänt upp en brasa. Tändstickorna var rå efter en tid i motorkälken, tändbriketterna var av den billiga sorten och funkar kanske i gott väder och veden var inte den torraste. Så föll den ena pojken och skadade foten medan han rände med slalomskidor i mörkret. Vi körde ner från fjället efter en kort stund…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s