Hjulfors-Bockabron 20.9.2014

Lördagen 20.9.2014 bjöd på fint väder. Vi fixade på i trädgården och hemmavid, men skogen lockade. Vi hade i baktankarna att gå en sväng längs med utterleden. I och med att vi fick kaffegäster på eftermiddagen drog det ut på tiden, så vi kom iväg rätt sent. Barnen hade inte tidigare gått mellan Hjulfors och Bockabron, så det blev en perfekt lång kvällsutfärd. Vi bestämde oss för att ta med cyklar åt barnen


20140920_185220[1]

Vi kom oss iväg först efter kl 18. Vi parkerade en bil vid bockabron och körde vidare till Hjulfors. Den första km var vi tvungna att gå med cyklarna, där var det för utmanande att cykla. Mycket stubbar, stenar och rötter. Vartefter gick det lättare med cyklarna, men periodvist måste vi hjälpa till. Det märktes tydligt hur barnens cykelsinne utvecklades under vägen. Deras sett att hantera lutningar, hinder m.m ändrades under vägens gång. Härligt. Vi stannade och pausade några gånger. Saft och choklad smakade gott. När vi kom till Lamabacka var 6-åringen nästan för slut och trött, det tär på ovana ben att cykla i skogen. Han fick hjälp av pappa som skuffade på nästan hela vägen till Bockabron. Den sista sträckan där går ju mestadels på vägen. Väl framme vid Bockabron la vi upp en eld och grillade piroger, åt choklad, bullar och godis. Tyvärr var vi för lata i packningsskedet och hade inte med oss kaffe, något som vi visste att vi skulle sakna, men ändå inte orkade packa ner.

Mörkret sänkte sig under tiden vi vandrade och när vi kom fram till Bockabron var det nästan kolmörkt. När vi gick upp till bilen var det alldeles mörkt, som tur var hade vi kommit ihåg att packa ner en ficklampa. Vuxna hade på sig vandringskängorna, vi resonerade som så att det är ett utmärkt sätt att hålla igång kängorna, men med facit i hand kunde vi ha haft lättare skor, periodvist kunde vi ha joggat efter barnen.

20140920_201925[1]

Det här blev en tur att komma ihåg. Nu väntar vi bara på att nästa års cykelmodeller kommer ut i butikerna så att vi vuxna också kan köpa mtb-cyklar åt oss också. Att cykla i skog och mark är något vi har drömt om i flera år nu. Tanken är att vi skall cykla nästa år.

20140930_143346_3[1]

Sonens cykel. 20 tum. Arvegods av moster i Norge. den har vi servat upp i funktionsdugligt skick. 6 (7?) växlar. Lite tungtrampad första växel.20140930_143314_1[1] Dotterns cykel. Kona Hula. 24tum hjul och 12 tum ram. Köpt från en nätbutik våren 2014.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s