Fäboda 23-24.8.2014

Mina inlägg kommer, som ni säkert märkt, inte i kronologisk ordning. Istället försöker jag i tur och ordning skriva om våra äventyr. För att kunna komma ihåg dem senare och så att barnen kan se och läsa om dem när de blir större.

Vi såg tidigare under sommaren ett tv-program där deltagarna sov enbart under presenning i skogen. Och självklart blev vi inspirerade. Vad annars?

En halvregning lördag tog vi beslutet att åka ut till fäboda och sova en natt. Vi tog med både tält och presenning. Tältet hade vi nog tänkt använda, presenningen skulle fungera som regnskydd över lägerplatsen. Men väl på plats och med presenningen uppspänd bestämde vi oss för att skippa tältet. 6-åringen var väldigt skeptisk till arrangemanget.
20140823_182619
20140823_191158

Under kvällen lekte barnen på stranden, klättrade i träd och hade roligt. På kvällskvisten fick vi besök av min bror och hans fru o deras yngsta barn. Det var en trevlig överraskning.

Till natten bäddade vi ner oss under pressan. Barnen sov i vuxen vintersovsäckar och hade alldeles för varmt. Jag och maken sov i sommarsovsäckar och hade alldeles för kallt. Vi vaknade redan tidigt på morgonen och ställde oss hemåt. Det här var inte den skönaste uteövernattningen, men hittills den absolut mest minnesvärda. (Speciellt läskigt var det att tvingas krypa ur sovsäcken och uträtta sina behov i den kolsvarta natten…)20140823_205132

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s